onsdag 8. mai 2013

Bestemor sine gode rundstykker

Eg var so heldig at eg hadde besteforeldre på verdas vakraste øy, Bømlo. Kvar gong me kom til Lykling, fekk me desse gode rundstykka. Dei smakar best med rørt jordbærsyltetøy ;) (Jepp, barndomsminne <3 )

1 l mjøl
1 ts salt
4 dl mjølk
4 barneskreier sukker
4 ss smør
1 pk gjær

Smelt smør, ha den i mjølka. Rør gjæren ut i sukkeret. Bland alt og rør forsiktig, ingen elting. Trill ut lange pølser som kuttast opp i ca 32 stk. Set ferdig trilla bollar til heving i ca to timar. (Ingen forheving)

Steik i ca 10 min 200-225 grader

Bestemor bakte som sagt desse som me fekk til frukost, då eg var 12 år gammal, døde ho. Bestefar var enkemann i 16 år, men held tradisjonen ved like. Ganske imponerande av ein mann på 76 år.

-Gudrun-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar